For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Press 2016

Results: 1 - 6 of 6
Results: 1 - 6 of 6
 • 201608 Miranda Cheng, Quanta Magazine/Wired

  Moonshine Master Toys With String Theory. Q&A with Miranda Cheng (Amsterdam, Institute of Physics) by Nathalie Wolchover. Published online in Quanta Magazine, and in print in Wired.

 • 20160526 Carlo Beenakker: ‘Grafeen kwam echt als een geschenk’

  [BLENDLE] Fysicus Carlo Beenakker heeft een nieuw speeltje. Sinds een jaar is hij verslingerd aan driedimensionaal grafeen. Jim Jansen en George van Hal, NewScientistNL

 • 20160519, De Kennis van Nu

  A special report on dark matter in the Dutch Science Programme 'De Kennis van Nu'. With Patrick Decowski (IoP/UvA, Nikhef) on the search for dark matter particles in Gran Sasso, and Erik Verlinde on his new theory of gravity.

 • 20160516 'Zwaartekracht is een illusie'

  Natuurkundige Erik Verlinde heeft een eigen kijk op zaken. Hij stelt dat zwaartekracht voortkomt uit de orde van de kosmos. Zijn theorie maakt de donkere materie overbodig. Joep Engels,Trouw.

 • 20160404 Ver Voorbij Newton en Einstein - Brug tussen bits en het universum

  [BLENDLE] Zwaartekracht is een illusie, stelt Spinozaprijswinnaar Erik Verlinde al jaren. Nu lijkt de versnellende uitdijing van het heelal zijn theorie te bevestigen. De Volkskrant/Martijn van Calmthout.

 • 20160401 Folia: UvA-hoogleraar Verlinde presenteert nieuwe theorie over zwaartekracht

  Nu leren natuurkundestudenten nog dat donkere materie het verschil verklaart tussen de massa die we zien en de massa die we in de vorm van zwaartekracht waarnemen, maar als het aan UvA-professor Erik Verlinde ligt, komt daar binnenkort een eind ...